foto 2

Online productvideo heeft positieve impact op perceptie consument

Online video’s over producten hebben een belangrijke impact op de perceptie van de consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau E-Tailing Group. Daarbij werd vastgesteld dat 51 procent van de respondenten toegeeft een groter vertrouwen in het product gekregen te hebben na het bekijken van een gerelateerde online video.

Ook blijken online video’s volgens het rapport bij meer dan 40 procent van de respondenten te leiden tot een grotere loyaliteit en engagement. Het onderzoek toonde verder aan dat meer dan 60 procent van de ondervraagden aangeeft bereid te zijn om minstens twee minuten naar een online video te kijken die hen meer informatie verschaft over een

productcategorie waarin ze een mogelijke aankoop hebben gepland. Daarbij zou 37 procent meer dan drie minuten naar de online video kijken. Er wordt aan toegevoegd dat 57 procent minstens twee minuten naar een online video wil kijken waarin een demonstratie over een product naar voor wordt gebracht.

Er wordt aan toegevoegd dat 66 procent van de ondervraagden bereid is om de betrokken video’s verscheidene keren te bekijken. De respondenten geven wel aan professionele video’s te verkiezen boven user-generated materiaal. De reden is dat professionele video meestal verfijnder en vakkundiger is gemaakt. Ook blijkt een professionele video sneller tot de aankoop van een product te leiden. Verder wordt aangevoerd dat de respondenten 60 procent van de aangeboden product-video’s bekijken.

Eén op drie zegt de voorbije drie maanden minstens één video bekeken te hebben die met een email was bezorgd.

bron: express.be